Persondatapolitik

 


Når du besøger vores hjemmeside indsamler vi en række oplysninger om dig, din computer og din adfærd på hjemmesiden. Nedenfor kan du læse detaljeret om de informationer vi indsamler, hvordan vi behandler oplysningerne, hvad vi bruger dem til og hvem der har adgang til oplysningerne.
Hjemmesiden varetages af vandværket og vi er ansvarlige for dine personoplysninger. Vi værner om de personoplysninger, som vi håndterer, og vi sikrer os, at vi lever op til databeskyttelseslovgivningen. Har du spørgsmål finder du vores kontaktoplysninger i øverste højre hjørne på forsiden af hjemmesiden.

Vores behandling af personoplysninger

Personlige oplysninger dækker over alle de oplysninger, der kan bruges til at identificere en person f.eks. for- og efternavn, telefonnummer, alder, køn, adresse, e-mail eller andre kontaktoplysninger. 
Når du klikker dig ind på vores hjemmeside indsamler vi en række oplysninger om dig, din computer og din adfærd på vores hjemmeside. Eksempelvis hvilken browser du bruger, hvilke søgetermer du bruger på vores hjemmeside, din IP-adresse og hvilken enhed du bruger som mobil, tablet eller PC. Person oplysningerne kan desuden være oplysninger, som du selv indtaster i forbindelse med at du udfylder vores formularer  til måleraflæsning og flytteaflæsning. Oplysningerne slettes løbende, når de mister relevans. Vi anvender altså primært dine data til at opfylde de aftaler, du indgår med os og sekundært til at gøre vores service bedre.

Vi behandler kun relevante persondata

Vi benytter kun data om dig, der er relevante og tilstrækkelige i forhold til vores formål. Formålet er afgørende for, hvilken type data vi indsamler. Det samme gælder omfanget af de persondata vi indsamler. Vi indsamler med andre ord ikke flere data, end dem vi har brug for til de konkrete formål. 

Vi behandler kun nødvendige persondata

Vi indsamler, behandler og opbevarer kun de persondata, der er nødvendige i forhold til at opfylde vores fastsatte formål. Vi sletter dine persondata, når de ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som var grunden til vores indsamling, behandling og opbevaring af dine data. 

Hvem videregiver vi oplysningerne til

Dine data vil primært blive varetaget af medlemmer fra vandværkets bestyrelse, men vi benytter os af 3. parts services til teknisk support og databehandling. 3. Parterner har vi en databehandler aftale, som beskriver, hvornår og hvorfor de kan have brug for adgang til oplysninger.

Hvor og hvor længe lagres dine personoplysninger?

De personoplysninger, som vandværket selv indsamler, lagres på servere i Danmark og administreres af en tredjemand (databehandler), som opbevarer og behandler personoplysninger på vandværkets vegne i henhold til vores persondatapolitik og den gældende lovgivning om beskyttelse af persondata. Generelle henvendelser gemmes 365 dage eller indtil vi har leveret dine ønskede ydelser.  

Cookies

På hjemmesiden benytter vi cookies til at registrere dit besøg og til at måle trafikken på hjemmesiden. Vi benytter disse oplysninger til at forbedre vores website og din brugeroplevelse, så du slipper for at indtaste dine oplysninger igen, hvis du er en tilbagevendende kunde. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg.

Hvad er en cookie?

En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din webbrowser og genkendes af websitet ved tilbagevendende besøg og gør det muligt at sende individualiseret information til din browser. En cookie kan indeholde tekst, tal eller f.eks. en dato, men der er ingen personlige oplysninger gemt i en cookie. Den er ikke et program, og den kan ikke indeholde virus.

Denne hjemmeside forpligter sig til at overholde de til enhver tid fastlagte retningslinjer for behandling af cookies og persondata.

Første gang du besøger vores website, ser du i toppen information om, at vi bruger cookies. Ønsker du ikke, at vi sætter cookies i din browser, skal du slå cookies fra i din browser. Du skal dog være opmærksom på, at der i så fald kan være services og funktioner, du ikke kan bruge, fordi de kræver cookies til at huske de valg, du foretager.

Sådan sletter du eller afviser dine cookies

Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din browser. 
Cookies som du tidligere har accepteret, kan efterfølgende slettes nemt. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Klik på linket med den browser du bruger.

Vi indhenter dit samtykke, inden vi behandler dine persondata

Vi indhenter dit samtykke, inden vi behandler dine persondata til vores formål, med mindre vi har et lovligt grundlag for at indhente dem. Vi oplyser om et sådant grundlag og om vores legitime interesse i at behandle dine persondata.

Dit samtykke er frivilligt

Dit samtykke er frivilligt, og du kan til enhver tid trække det tilbage ved at kontakte os på kontaktoplysningerne på forsiden af websitet.

Du har ret til at få adgang til dine persondata

Du har til enhver tid ret til at få oplyst, hvilke data vi behandler om dig, og hvor de stammer fra, og hvad vi anvender dem til. Adgangen kan dog være begrænset af hensyn til andre personers Privatlivsbeskyttelse. Du kan gøre brug af dine rettigheder ved t kontakte os. Vores kontaktinformationer finder du på forsiden af websitet i øverste højre hjørne. 

Du har ret til at få unøjagtige persondata rettet eller slettet

Hvis du mener, at de persondata, vi behandler om dig er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. Du skal henvende til dig til os og oplyse os om, hvori unøjagtighederne består, og hvordan de kan rettes. I nogle tilfælde vil vi have en forpligtelse til at slette dine persondata. Det gælder f.ek.s hvis du trækker dit samtykke tilbage. 

Hvis du mener, at dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi indhentede dem til, kan du bede om at få dem slettet. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata  bliver behandlet i strid med lovgivningen eller andre retlige forpligtelser.

Når du henvender dig med en anmodning om at få rettet eller slettet din persondata, undersøger vi, om betingelserne er opfyldt, og gennemfører i så fald ændringer eller sletning så hurtigt som muligt. 

Du har til enhver tid ret til at indgive en klage direkte til Vandværket. Din klage kan indgives på  vores mail - se kontaktoplysninger på hjemmesidens forside i øverste højre hjørne. Du kan også klage til datatilsynes, Borgergade 28, 5,1300 København K over vores behandling af dine personoplysninger. Klage kan blandt andet indgives til måil eller tlf. +45 33 19 32 00. Du kan læse mere på Datatilsynets hjemmeside. 

 

 

Cookie

Denne hjemmeside bruger cookies (også fra 3. part) til at forbedre din brugeroplevelse til statistik, huske dine indstillinger, og trafikmåling. Du accepterer det ved at klikke videre på siden. Læs mere om vores brug af cookies, herunder samt hvordan du fravælger brug af cookies.

 Læs mere her

Accepter ikke cookies Accepter kun funktionelle cookies Accepter alle cookies